неделя, 31 март 2013 г.

Шев и кройка :)


Добро утро на всички!
Започвам деня с нещо практично, което трябваше да ушия за най-голямото ми момче - Самуил:) Това е едно долнище, което му скроих миналата седмица и го довърших (за шиенето говоря) вчера вечерта. Всичко това е за да има с какво да посещава часовете по физическо, защото от началото на годината (учебната) вече скъса две - едно купено и едно, което пак аз му ших. В момента и двете приличат на Самарското знаме, а доколкото знам боеве в училище не се провеждат :))) Уж ми е най-кроткият от тримата, а какво прави в училище - не знам!


Вярно е, че ми е едно кльощавко такова и коленцата му са доста остри, но толкова лазене и хвърляне не е имало и като беше бебе! Всички долнища и почти всички панталони са или кърпени вече, или чакащи за закърпване! Само дано капачките да са му здрави, че после ще има проблеми с колената:(


Анцуга от миналата година му е вече с педя и нещо окъсял, а явно че моделчето му харесва, защото ме помоли и предното и това долнище да му ги шия по същия модел. Още когато му ших предното долнище си извадих кройката от умалялото вече такова. С него нямам никакви проблеми при уголемяване на дадена кройка, тъй като е толкова слабичък, че е необходимо само да му увелича дължината :)))


Та детето като си има предпочитания към този модел, как мога да му откажа? По-добре е да носи това, което му харесва, отколкото обратното и да не се чувства удобно! Аз съм имала случаи, както и вие предполагам, в които майка ми ме е карала като малка да обичам дрехи , с които не ми е било комфортно и съм седяла като препарирана :)))


Нали знаете? За децата - всичко (с доста изключения, разбира се:)!


Пожелавам ви приятен и спокоен ден в приятна компания!

6 коментара:

 1. Ей, страхотна гледка са тия тримата :). На мен ми стана драго да ги гледам, а представям си на теб какъв кеф ти е...

  ОтговорИзтриване
 2. Мииииии.... Добре де, така е! Нали са си моите гарджета! :)))

  ОтговорИзтриване
 3. Ох , толкова е хубав , че забравих да гледам долнището :))
  А последната снимка ми напълни душата !!!
  От сърце ти желая да са ти живи и здрави малките юнаци с големи имена !

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря ти Юленце! Да са ни здрави всичките и големи и малки, а и ние покрай тях за да си ги гледаме и да им се радваме! :)))

  ОтговорИзтриване
 5. Прекрасни дечица! Пълна къща, весела къща! Браво. Аз не мисля,че някога ще се прежаля за трето...исках преди да се роди Тити. Надявах се, че като е момиче ще плаче по-малко, но, уви, последователка е на батко си(който е също слабичък като Самуил).

  ОтговорИзтриване
 6. Тони аз не съм се навивала, просто се случи :) Ако трябваше да се навивам нямаше да го има Борко, но тъй като съм върл противник на абортите, нещата се случиха от само себе си! :)
  Да са ти живи и здрави и твоите дечинки!

  ОтговорИзтриване