петък, 29 март 2013 г.

Загадъчният шафранЗдравейте смехурковци,
Не писах тези дни, но можете да се сетите какво става, когато трябва да се подават документи за детските, а ние с Борко правихме точно това! :)


Мисля си, че мина доста време откакто не съм качвала никакви стъкълца, но днес продължавам с минзухарчета! Ето едно свещниче, което чака от доста време за да ви се представи, но днес настъпи подходящият час за това!:)


Нямах никаква представа, че подправката шафран се прави от цветовете на шафрановият минзухар, но сега научих и това докато се ровех в Нета за да открия някоя и друга история за минзухарите.


Източно предание казва, че ако съзерцаваш цветовете на благородният шафран ще успееш да се докоснеш до небесните багри! Ще откриеш в него ефирната зора, сините дълбини на небето и пурпурният полумрак на залязващото слъце!


Народите от изтока са били прави относно  минзурарите! В цветовете им се крият и още толкова много други багри, а всеки от нас може да си избере този от тях, който му допада най-много! А аз ги избирам всичките и ви ги поднасям от сърце! :)


Имайте своя прекрасен и обагрен с цветовете на загадъчния шафран ден!


4 коментара:

 1. Невероятнииии !
  Разкошни минзухари ! ... Или шафран ...
  Толкова наситено , толкова красиво !
  Права си , бях се заскучала по твоите стъкленички :))))
  Прегръщам те , Верка !

  ОтговорИзтриване
 2. И аз тебе Юленце! Толкова е лошо, когато хобито ти е свързано с повече от едно нещо. Непрекъснато ми се иска да направя примерно картичка, а като седна ми се ще вече и да рисувам, и да шия, и да завъртя някое и друго бижу и то става "манджа с грозде"! Така се насмитам понякога, че накрая нищо не излиза! :)))

  ОтговорИзтриване
 3. Много е красив свещника,а и историята за шафрана е доста интересна.
  Поздрави!!!

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря! :)
  Радвам се, че ти харесва!
  Усмивки! :)

  ОтговорИзтриване