сряда, 13 март 2013 г.

Рециклирана Пълнена Кокошка :)


 Здравейте,
Съжалявам за изчезването ми, но отново имах проблеми с клавиатурата! Тя е толкова своенравна, че прави каквото си иска. От време на време обявява стачка и спира да работи. Колкото и да се мъча да включвам, изключвам, рестартирам и бърничкам из настройките, тя просто не иска да ми асистира. После, може и след дни малкото 'и зелено диодче светва и ми дава знак, че тя отново е в настроение за работа:)


Точно такъв е случаят и сега! Предните дни не можех да я включа, а сега изведнъж се включи и аз бързам да пиша, защото просто не знам до кога ще благоволи да работи моята клавиатура с характер:)


Междувременно докато клавиатурата ми налагаше бойкот, натрупах доста неща за показване и не знам кога ще успея да си наваксам с публикациите.


Започвам от последното творение. То е инспирирано от великденските нещица на Юлето , а пък и бях обещала на Самуил (най-голямото ми момче)още миналата година, да му направя такава възглавница - кокошка!


Е явно, че сега е бил моментът да направя и неговата кокошчица, която завърших вчера и още си няма име. Мони само каза, че приличала на Енгри Бърдс, а аз съм щастлива, че той е доволен!


Разбрах това по начина, по който гледаше кокошката, а и ми каза: "Благодаря мамо! Много хубава стана!" :) Бих направила още сто, само и само да чуя това!


Етикета "рециклиране", който сложих на публикацията е заради това, че цветните части, които се виждат по нея като глава, крила и опашка ги кроих от малки остатъци плат, твърде малки за да се шие дреха от тях, а пък пълнежа е изцяло от парцалчета и то такива, ставащи единствено за изхвърляне, като обрезки от оверлог и остатъци от кроене.


Когато се изхвърлят платове, особено от синтетични материи, те не могат да се разградят. Почвата и подпочвените води се отравят от химикалите, с които се третират платовете при създаването им.


Великден е специален празник на възкресението, разкаянието и спасението! Символично е и това, че е винаги през пролетта, когато и природата се възражда за нов живот! Всичко е свързано с втори шанс и мисля, че рециклираната ми кокошка, която гълта по 2-3 големи плика с  ненужни парцалчета  е добра интерпретация по темата:)


Оставям темата отворена защото знам, че това няма да е последната пълнена кокошка, а пък и не искам да ви досаждам повече.Като видях  работеща клавиатурата, сега не мога да се спра:)
Пожелавам ви един приятен, пролетен и жизнерадостен ден!:)


5 коментара:

 1. " Бих направила още сто, само и само да чуя това!" ...
  И аз така ... какво не бихме направили за да са щастливи децата ни !
  Кокошката е чудна ! Жалко , че моите моми са големички за такава твар , но си обещавам някой ден да направя на внуците си !
  Колкото до рециклирането ... с теб съм винаги !
  Гушки на момчетата ти с прекрасни имена :)))))

  ОтговорИзтриване
 2. Надявам се докато се появят внуците да сме се видели, та да ти дам кройката! :)
  Поздрави и целувки!

  ОтговорИзтриване
 3. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 4. Верка, при толкова напети петленца у вас редно е да приютите малко женска твар:)
  Чудни, пъстри кокошки! Усмивки!

  ОтговорИзтриване
 5. Хахахахаххаха! Ми така де! Права си!
  Поздрави Стефи, радвам се, че си се отбила! :)

  ОтговорИзтриване