четвъртък, 3 януари 2013 г.

Моето Коледно ЧудоЗдравейте приятели,
Искам да ви разкажа за моето лично коледно чудо, което ми се случи през 2012г. То е едно от онези малки чудеса, на които може и да не обърнем внимание и да сметнем просто за късмет, но е важно да се вглеждаме в малките неща защото няма нищо случайно!
                Всичко започна от от моите малки, стъклени, ръчно рисувани свещници, които всички вие познавате.
Подарих един такъв на моя приятелка, която е акушерка, води училище за бъдещи майки и е представител на Iventas. Докато рисувах любимите и’ бели маргаритки върху свещника не съм си и представяла до къде ще ме доведе това. Когато и’ го подарих, тя толкова хареса свещника, че ми предложи да нарисувам няколко  с коледни мотиви, за да ги покаже в Ивентас.
Идеята беше  да нарисувам такива свещничета като коледни подаръчета за партньорите на Ивентас, ако им харесат разбира се.
Някаде в началото на месец Ноември предадох няколко мостри с коледни мотиви. Няколко дена по-късно се чухме с Ели, а тя ми каза, че идеята е претърпяла тъй да се каже трансформация, която се състоеше в смяна на свещника със стъклено шише Avent. Тя ми донесе едно, което трябваше да изрисувам за мостра и започна Голямото чакане,  не че беше кой знае колко дълго чакането, но на мен ми се стори такова защото чаках отговора с нетърпение.  Дори си помислих,  че не е било одобрено, но в един прекрасен ден получих ОБАЖДАНЕ. Не само, че го бяха харесали, но и ми правеха поръчка за двойно по-голямо количество от това, което очаквах.  В този ден ходех като цапардосана с мокър парцал, не можех да повярвам, но (както каза свекърва ми) щях да повярвам, когото започна същинската работа по шишетата.
Беше вярно! С трите деца – скачащи ми по главата, да изрисувам стоте шишета в срок ми се виждаше направо непосилна задача! Понеже стана ясно, че през деня явно няма да се получат нещата, започнах да рисувам нощем. И пак за мой, късмет най-малкият си спи добре нощно време, иначе наистина не знам как щях да се оправя. Колко нощи прекарах  на масата, къде рисуваща, къде предремваща за по няколко минути – само аз си знам, но до края вярвах, че ще се справя! И го направих!
Истинската награда, която получих  беше удовлетворението от прекрасните отзиви за работата ми и радостта от това, че успях да зарадвам с подаръци точно за Коледа любимите ми хора!
Може да не е по начина, по който искаме или очакваме, но чудеса се случват! Наистина няма случайни събития в живота ни, ако се замислим!  Пожелавам на всички вас да преживеете вашите лични, не случайни чудеса, осъзнато, с радостта от това и през вече настоящата 2013 година!
Ето и няколко снимки на коледните шишета:
10 коментара:

 1. Повече от невероятни са, прелестни! Сигурна съм, че мамите, притежатели на тези съкровища ще ги запазят като много мил спомен и след години още детски очички ще се насладят на красотата им. Усмивки.

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря,
  Много се радвам, че са харесали и на вас!:)

  ОтговорИзтриване
 3. Честита Нова Година, Верче! Невероятно красиви са станали, наистина :)
  Желая на теб и семейството ти приказната красота на фантазията ти!

  ОтговорИзтриване
 4. Ели Много ти благодаря! Надявам се всичко да е наред при вас!Пожелавам на цялото семейство много здраве, много успехи и мигове на радост прекарани заедно!

  ОтговорИзтриване
 5. Надявам се, че съм успяла да разгадая цифрите по-долу и ще видиш коментара ми....:)

  ОтговорИзтриване
 6. ами, ...не, изгубил се е, а толкова вдъхновено ти писах...
  Разбирам какво си усещала, и всяка дума, която си написала ми звучи толкова близка!
  Желая ти от все сърце любов и топлина в семейството! Здраве и много споделени мигове!
  Късмет и вдъхновение във всяко начинание!
  И ....наистина има чудеса!

  ОтговорИзтриване
 7. Здравей Бети,
  много се радвам да те "видя" отново! Благодаря ти от сърце за прекрасните пожелания! И аз бих искала да ти пожелая същите чудесни и безценни неща!Много здраве, разбирателство, любов, уют, креативност, усмивки и чудеса!

  ОтговорИзтриване
 8. P.S. И много съжалявам, че вдъхновените ти слова не са достигнали до мен!

  ОтговорИзтриване
 9. Толкова много красота и любов, събрани на едно място...
  Наистина е едно малко Коледно чудо...Пожелавам ти още много такива (с по-дълги срокове)
  Насладих се с голямо удоволствие на таланта ти..
  Рисуването върху стъкло е една голяма моя любов и винаги се радвам на хора, които успяват ... Като знам как миришат боите, си представям какво изпитание е било, но си е заслужавало..
  Радвам се,че попаднах на този блог..Благодаря за споделеното..

  ОтговорИзтриване
 10. Много благодаря!
  Думите ви са истински комплимент за мен, особено когато ги отправя един толкова деен и ентусиазиран творец като вас!
  Още веднъж благодаря и ви пожелавам нестихващо вдъхновение и много любов, защото когато се чувстваме обградени с любов създаваме най-красивите си творби!
  Поздрави: Вера

  ОтговорИзтриване