четвъртък, 31 януари 2013 г.

Пеперуди


Случвало ли ви се е да направите нещо, което ви харесва докато го правите, а след като е готово вече не ви харесва? На мен ми се случва постоянно. Когато отиде при някой друг отново ми става мило и особено, ако този някой си го харесва много!
Такъв е случаят и с този свещник с пеперуди! Много му се радвах докато го рисувах, защото пеперудите винаги са ми харесвали (е може би не точно нощните:)! Те са толкова ефирни и нежни същества! Носят такава красота и в същото време са тоооолкова крехки!
Веднъж, като малка ходих на хижа Гургулица с много приятели! Точно тогава ми се случи нещо много впечатляващо, което ще пазя винаги в сърцето си!


Направихме преход до горе, разбира се с почивки! При една от почивките както си седях на тревата, една малка бяла пеперуда се приближи до мен и кацна на ръката ми. Не можех да помръдна от страх да не я изплаша и в същото време се чудех защо избра точно мен сред толкова много хора? След като постоя малко литна, направи едно кръгче и отново се върна на ръката ми. Това се повтори няколко пъти, сякаш аз бях нейното цвете!
Контактът с това същество беше свръхестествен за мен! Все още се питам защо малката крилата фея избра точно мен от цялата тълпа, която беше на полянката?


От тогава възхищението и страхопочитанието ми към пеперудите е много голямо и винаги, когато видя някоя се сещам за онази първата, която ми обърна специално внимание!
По-късно пътя ми се пресече и с човек, който си ги колекционираше, но мъртви и с прободени тела. Искаше да събере цялата им красота, всичките им багри само за себе си, а това е толкова ужасно! Той пишеше стихове, убиваше моите приятелки и се гордееше с това! Дори и сега, когато пиша тези редове ме побиват тръпки! Не разбирам как убиването на каквото и да било, може да носи удовлетворение на някой? Но да не говориме повече за това!


Нека да се върнеме на свещничето! То се сдоби с торбичка, на която нарисувах една от пеперудите, които бяха накацали по него. После пое по своя самостоятелен път, като изненада за рожден ден! В моментът, когато излетя от ръцете ми аз се сетих за описаната по-горе случка и отново ми стана мило!


Щастлива съм, че донесе радост на новият си притежател! Е не съм сигурна, че радостта е толкова голяма, колкото моята при срещата ми с ОНАЗИ пеперуда, но поне знам, че ще е достатъчна за да се грижат добре за свещничето!
Желая ви лека, пеперудена вечер!

2 коментара:

  1. Прекрасни ! И свещника , и торбичката .
    И ми хрумна - искаш ли да си направим едно натурално стопанство ? Ти ще ми измайсториш един свещник , защото аз много обичам свещи и свещници , а аз ще ти ушия нещо ?
    Ще е чудесно да си разменим нещичко :))))))))))

    ОтговорИзтриване
  2. Разбира се! Това ще е чудесно! Много бих искала да си закача над работното бюрото, което надявам се скоро да имам едно прекрасно ангелче! То ще ме вдъхновява, особено като знам, че е от теб!!!

    ОтговорИзтриване