вторник, 8 януари 2013 г.

Ланшна пълнена кокошка

Миналата година направих за Калоян (средният ми син) възглавничка - кокошка, на която може да се седи. Ших я по кройка от старо списание, но той я скъса (защото ми е толкова мирничък и послушен:). После му направих друга, но с подобрения. Калоян я кръсти Коко (от "Домът на Фостър за въображаеми приятели":) 
Когато пълнех Коко с парцали се случи най-големия ми син - Самуил да ме попита "Какво ще има за ядене?" Още не мога да забравя изражението му, когато получи отговор "Ми, пълнена кокошка". Той ме погледна с недоумение "Не, сериозно! Какво ще готвиш?", а аз отвърнах: "Пълнена кокошка! Ти не виждаш ли,че я пълня в момента?"
Горкото дете разбра, че се шегувам чак когато се разсмях. Е кажете ми сега, що за майка съм? Пълен ужас! Само дано между вас да няма някой от соц. служби, че...:)
Ето и малко снимки на Коко:
 В анфас и...

 ...в профил

На тази снимка е разбойникът Калоян.

Пак той, а ръката която подмолно се подава от леглото за да го гъделичка по голия крак е на Самуил:)

Тук Самуил монтира Борис на гигантската кокошка! 

 Снимката отново е с участието на Ръката, но този път е в ролята на "Мама Квачка"! Пази Борко да не падне!


Има и още снимки, но не мисля да ви отегчавам повече!
Планувам скоро да има цяло стадо кокошки:), но ще видиме кога ще е, че времето нещо все не ми достига. 
 
7 коментара:

 1. Невероятна е! Толкова ми хареса, че искам да ушия такава и на моето момче не знам само дали ще се справя без кройка. Усмивки.

  ОтговорИзтриване
 2. Стефи здравей отново!
  Радвам се, че Коко ти харесва:) и ако си на "Ти" с кроенето мисля, че ще можеш да си я направиш! Аз лично не мога да си направя кройка така! Мога да си извадя кройка от дреха и да я променя, но ми трябва основна такава! Пожелавам ти успех във всички майсторийки:)

  ОтговорИзтриване
 3. Пак съм аз. Ще споделиш ли с какво напълни кокошката? Благодарствена голяма усмивка.

  ОтговорИзтриване
 4. Дааа :)
  Пълних я с малки парцалчета. Но да знаеш, че трябват МНОГО. Плюс това ще ти е по-удобно да сложиш отдолу ципче за да можеш да допълваш с парцали. Детето като сяда на нея, те ще се смачкват и ако не е много плътно напълнена ще се деформира. Така се случи с първата ни кокошка преди да се скъса. Не бях сложила цип и плюс това не я бях натъпкала като хората, Калоян като поседя на нея (яздеше я като конче:) парцалите се струпаха на дъното и врата и' започна да клюма на една страна. Дано да ти се получи!:)

  ОтговорИзтриване
 5. Хей , изненадваш ме всеки ден !
  Пак чак сега виждам , че имаш три деца ... майкоооо, ти си героиня ! Казвам го съвсем сериозно !
  И какви имена само - моите искрени поздрави !
  А кокошката е върха ! Някой ден ще направя на внуците си :)))))))

  ОтговорИзтриване