неделя, 20 януари 2013 г.

Рециклирани буркани

 
Ето и още нещо, с което бих искала да участвам в предизвикателството "Рециклирай" на Бисерка/Bearkis  отправено ни в Hobby Challenges.
Има много начини за рециклиране на буркани. Някои от тях са да ги оцветим с различни техники, бои и лакове; да ги декупажираме или апликираме. Виждала съм рециклирани буркани, които могат да се използват за касички, съхранение на подправки,  вази, интериорна украса, преспапиета, съкровищници и какво ли още не.


Истината е, че точно този начин на рециклиране, който искам да ви покажа си го откраднах. Гледах клипче в youtube, което ми направи силно впечатление, но беше толкова отдавна, че за мое голямо съжаление не мога да ви дам връзка към него.

 
Рециклирала съм: два буркана от лютеница с различни размери, тел от гъвкав въздуховод (много е трудна за работа, защото е много твърда и почти не подлежи на огъване), няколко стари копчета и разбира се бои и контур за стъкло.


Въпреки, че е краден е любимият ми начин за рециклиране на буркани, защото ги превръща в носители на феерия от светлина!


Предполагам като много от вас и аз обичам свещници и фенери. Не е случайно и това, че когато рисувам стъкло, то е предимно под формата на свещници.


Обожавам моментът, в който се стъмва и мога да си запаля свещичката на нарисувания през деня свещник. Когато се запали свещта, сякаш свещникът глътва първата си глътка въздух. Стъклото оживява! А светлината на пламъчето, процеждаща се през стъклените стени обагря с цветната си игра не само очите, но и сърцето!


Пожелавам ви лека и приятна неделна вечер! :)

2 коментара:

  1. Страхотно !
    Тооооолкова ми хареса ... само дето ще ти се възхищавам на теб , защото не ми се иска да залитам и в тази посока . То са контури , бои - не , стигат ми моите парцалки ! Обаче твоите свещници са чудни и направо ги усетих как си поемат първата глътка въздух :)

    ОтговорИзтриване