вторник, 26 февруари 2013 г.

Рециклиран морски полъх :)


Здравейте! :)
От години съм установила, че имам слабост и към...копчета! Да много обичам копчета, но има такива, които са наистина специални за мен! Едни от тях са седефените копчета!


Случва се, когато бракувам стари дрехи, да свалям от тях копчетата, но ако те са седефени се свалят задължително:) Събирам ги от години и много си държа на тях! Случвало ми се е дори да си купя някоя дреха само заради мидените копчета:)


Събирам си ги в една кутийка, но не ги пришивам на дрехи, защото ми е мъчно да използвам за това тези малки украшения!


Преди няколко години реших, че трябва да ги използвам за да сътворя някакви накити. Тогава не можех да изпълня плана си точно както исках, защото просто нямах необходимите материали за това.


Тогава си направих едни обици, които представляваха четири копченца свързани с халкички помежду си и кукичка. :) Доста обикновени, но аз и тях си ги обичах:)


В петък, когато си правих обиците от морско стъкло се присетих за предишната ми идея със седефените копчета. И ето! Най-накрая те са факт!


Може да се каже, че новите ми обици са рециклирани, защото копчетата са поне трета употреба, кукичките - втора, тънката тел също не е първа, даде ми я моят свекър
 Румен. Единствено дебелата тел е нова, но то пък нямаше как да ги направя без нея:)


Нежни, малки, седефени копченца, чрез които достига до нас частица от обаянието на морските дълбини...


Това са те: моите нови, направени с много любов обици!


Пожелавам ви един прекрасен, седефено-нежен ден от мен;)

2 коментара:

 1. Оооооо , каква наслада за очите и душата са тези обеци !!!
  Перфектни ... отново ... някак мои ...
  И прекрасни снимки , идеално аранжирани !Искрени , много искрени поздрави !

  ОтговорИзтриване
 2. Юле, толкова много ти благодаря за прекрасните думи!Много, наистина много се радвам, че ти харесват, а за снимките е просто момент на просветление! Не се знае кога пак ще се повтори! хахахаха
  Поздравии усмивки: Вера

  ОтговорИзтриване