понеделник, 11 февруари 2013 г.

Цветна градина


Здравейте, днес е време да ви представя втората голяма бутилка!
Нарекох я цветна градина, защото още когато взех шишетата реших, че едното трябва да е цветно и пролетно! И така...започнах да си търся цветя из нета.Тези, които избрах са от един албум, представящ красиви цветя в природата, но не качвам линк, защото на практика моите нямат нищо общо с тези от снимката:) Използвах я само за формата на цветята!


Цветната градинка я рисувах, чрез наслагване на акрилни и бои за стъкло. Това се наложи, както обясних вече в "Духът на бутилката" поради тъмният цвят на стъклото. За основа сложих бяла акрилна боя, а след изпичането 'и нарисувах с контура и боите за стъкло самите цветя, които от своя страна също съм пекла за по-голяма устойчивост!


Получи се много интересен ефект! Бутилката изглежда така, сякаш е декупажирана, но не е! Изглежда малко странно на снимките, като ги гледам сега, но на живо е далеч по-красива!


Много се старах снимките да изглеждат хубави, но цветовете просто не излизат  толкова живи, колкото са в действителност. Това явно е доста често срещано явление при непрофесионалните фотографи като мен:) Като не знам как...


С направата на това шише призовавам Пролетта да не се прави на разсеяна, а да си вдигне полите и да дотича бързо тук!:)))


 На вас пожелавам по-пролетно настроение в тази все още зимна вечер!


Няма коментари:

Публикуване на коментар