петък, 22 февруари 2013 г.

Децата на Дъгата


 Днес се порових малко за да намеря някаква легенда свързана с минзухарите, защото свещникът, който искам да ви представя го изрисувах с тях :)


Една от многото легенди разказва, че те са се появили, когато завалял първият пролетен дъжд. Слънцето се срещнало с последните му падащи капки и се появила Дъгата, която обагрила листенцата на минзухарите и им дала силата да се изправят с крехките си снаги срещу студеният зимен мраз.


Те са Децата на Дъгата, които ни радват  с ярките си багри, дават ни сила да се преборим с последните зимни дни и ни напомнят да събудим сетивата си за предстоящата пролет!


Желая ви пролетно настроение в този зимен ден с пролетното включване от мен! :)

4 коментара:

 1. Минзухарите винаги ми напомнят за село и прекрасните лета прекарани там. Появяваха се в началото на септември, лилави и прелестни, бабите им казваха "кърпикожухчета". Верка, благодаря ти, за приятния спомен, който извика у мен. Торбичките ти за свещничетата са винаги толкова нежни, вълшебни са! Усмивки.

  ОтговорИзтриване
 2. Юле радвам се, че ти харесват! Аз замислям да нарисувам още свещници с минзухарчета, но в други цветове и към всяко да кача различно предание свързано с тези специални цветя:)

  ОтговорИзтриване
 3. usiclelntaldliВеркаааа , мила , сега съм аз .... Преди това е била Стефи :))))
  Легендата много ми хареса , а свещника и торбичката са разкошни !
  А също обичам нежността и силата на пролетните цветя . Трябва да взимаме пример от тях !

  ОтговорИзтриване
 4. хахахаха, стана объркване! Извинявам се на Стефи!:) Точно преди да отговоря гледах Дъга Пъстроцветна в блога на Юлето и за това, още под влиянието и съм я нарекла без да искам да я обидя Юле!:))))
  Но ви благодаря и на двете!!!
  Поздрави: Вера

  ОтговорИзтриване