петък, 8 февруари 2013 г.

Духът на бутилката :)


Здравейте!
Преди седмица една приятелка ми даде да изрисувам две бутилки, като инструкциите бяха, само да са красиви:)


Такива бутилки съм виждала преди години в работата на моята майка. Там в лабораторията се съхраняваха разни химикали в такива шишета. Много обичах да ходя там, на гости при леля Лили (приятелка на мама:), при нейните колбички и мерителни чашки, шишенца и пипетки. Тогава беше голяма забава да ходя в лабораторията!


Когато видях тези шишета, те ме върнаха в спомени от моето детство :), но освен това имах и задача за изпълнение! Трябваше да уловя духът на бутилката и в този ред на мисли реших, че трябва да е нещо приказно и леко тайнствено.


Ако си спомняте някъде около 2002 година се появи един филм с Кевин Костнър, който носеше името "Водно конче". Филмът явно ми е направил силно впечатление, защото откакто го гледах започнах да гледам по различен начин на водните кончета! Реших, че те са достатъчно тайнствени и мога да изрисувам едното шише с тях!


И ето, днес ви представям шишето с водните кончета! Предварително ви се извинявам за качеството на снимките. Моят апарат не е кой знае какво, а и то се знае - всичко трябва да се върши в последния момент:)! Та изпуснах слънчевите дни за снимки, докато вършахме с най-малкият - Борко из нашите градинки:) Снимах ги днес, защото трябва да ги предам утре!


Поради тъмният цвят на стъклото се наложи да изрисувам основните елементи с акрилни бои. С боите за стъкло нищо не си личи!  После, когато стигнах до фона реших, че ще е с боите за стъкло, защото от няколкото опита с акрилните, нито един не ми хареса!


Ако имам по-голям късмет утре и времето се пооправи малко, да не е така мрачно преди да ги занеса ще ги снимам отново!


 Надявам се да съм уловила духът на бутилката:)!
Пожелавам ви лека и уютна петъчна вечер!

2 коментара:

  1. Хванала си духът със сигурност! Страхотни водни кончета - поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Така ме подсети за "Ловци на духове":)

    ОтговорИзтриване