четвъртък, 5 декември 2013 г.

С аромат на канела и още нещо... :)


Добър вечер,
Днес ще ви пиша отново, тъй като ви дадох обещание, че по-честичко ще качвам нещица в блога за да не се получават гафове като този с компа! Този път не беше фатално, но следващия? Кой знае?


И така дневен отчет за свършената работа - три картички, две от които ги бях замислила още за предизвикателството на Катето, Но всички деца се изпонатръшкаха болни от някакъв вирус и така и не успях да ги направя! То не бе повръщане, то не бе... нямам думи или по-скоро думите не са за блог като този! Все пак по-добре късно, отколкото никога!


По-горе става въпрос за ангелските картички с канелените пръчици. Все пак предизвикателството се казваше "Когато ангелите ни целуват, около нас мирише на канела"!


Имам и още идеи и интерпретации на вече сътворените по темата картички, но не може всичко на веднъж! И на тях ще им дойде времето някой ден! :)


Първата картичка  някак не ми се получи много добре, но като за първи опит на декупаж върху плат все пак си мисля, че не е и кой знае колко зле! По натам ще има интерпретация точно по този опит, но съм го замислила да не е с декупаж, а да рисувам върху плата!


Иначе си мисля, че самата идея е интересна, тъй като навиването на парчето плат върху канелените пръчици наподобява на старинен свитък :)


Следващата картичка е следствие на голямото ми желание да изпробвам новите си щанци - звездичка и коледна топка, но топката ще я видите другия път, защото още не е съвсем готова!


Доста е опростена, но въпреки това с тази красива звездичка ми се струва много нежна!

 И за десерт е моята картичка - фаворит от триото!


Винаги плетените на една кука неща ми се струват много нежни,  дори ефирни! Затова в последно време все по-често прибягвам до употребата на такива изплетени елементи! А и когато отивам да пуша в другата стая гледам да уплътнявам времето :) Вече имам половин кофичка пълна с изплетени елементи за сметка на пушенето, което доста е намаляло :) Дори започнах да плета и чорап - да не повярва човек колко е зарибително това плетене!


И пак на темата за картичката! :) Харесва ми съчетанието на цветовете и елементите! Тук е времето да отбележа, че копченцата, които използвах за основа на снежинките са ми от наградката, изпратена ми от Тони за "Копченото" предизвикателство на Картичкофуриите:)


Върху тях просто съм залепила по една снежинка за да са в крак с коледната тема :)


Е това е от мен за днес!


Весела вечер и добро предколедно настроение!

2 коментара:

  1. Мда, и на мен третата картичка ми е фаворит. Харесвам звездата, харесвам и идеята за навития с канела свитък, но последната ми допада много. Дерзай натаък с плетените неща - чак ме изкушаваш и аз да хвана куките, макар че за това пък съвсем не ми стига времето...

    ОтговорИзтриване
  2. Ха-ха-ха-ха, Знаех си, че сме на едно мнение по въпроса!
    Само съжалявам, че не успях да ги включа при теб! :)

    ОтговорИзтриване